Externe vertrouwenspersonen voor medewerkers de Thij


Externe vertrouwenspersoon: Marleen Schrier.

Hallo, mijn naam is Marleen Schrier. Ik ben 32 jaar oud en woon en werk met veel plezier in Enschede. Voor mijn werk als freelancer ben ik regelmatig op pad en ontmoet ik veel verschillende mensen. Elk gesprek is weer anders en dat maakt het voor mij ook zo leuk. Contact maken op een open en prettige manier en goed kunnen afstemmen op de behoefte van de ander zijn eigenschappen waarmee anderen mij vaak omschrijven. Ik vind het leuk om mee te denken en help mensen graag zaken op een rijtje zetten.


Voor Human Capital Care werk ik als trainer en extern vertrouwenspersoon. De trainingen gaan over gezond werken in brede zin; werkbalans, time management, persoonlijke effectiviteit, bodycheck@work (het leren herkennen van en reageren op signalen die je lichaam je geeft).

Als extern vertrouwenspersoon kan ik worden ingeschakeld als er sprake is van ongewenst gedrag op het werk. De onderwerpen waar ik mee te maken krijg zijn onder andere discriminatie, intimidatie (zoals bijvoorbeeld pesten), seksuele intimidatie, agressie en geweld. Soms nemen mensen contact op om alleen even van gedachten te wisselen over een situatie of zoeken ze meer een luisterend oor. Ook komt het voor dat ik advies geef of samen met de melder kijk welke mogelijkheden er binnen de situatie zijn.


Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat mensen zich veilig kunnen voelen bij mij. Ze bepalen zelf wat de al dan niet te nemen stappen zullen zijn en geven ook zelf het tempo aan. Als extern vertrouwenspersoon sta ik naast de melder en adviseer en ondersteun ik waar gewenst. Mocht het nodig zijn, verwijs ik door naar andere deskundigen of schakel ik in overleg met de melder een bemiddelaar in.

 

Externe vertrouwenspersoon: Gert Jan Wolters
Beste medewerkers van Stichting Carmelcollege, Per 1 mei ben ik naast Marleen Schrier jullie nieuwe externe vertrouwenspersoon.

Bedrijfsarts
Voor het grootste deel van mijn tijd werk ik als bedrijfsarts bij Human Capital Care. Dit doe ik voor een heel breed scala van bedrijven.
Daarnaast ben ik sinds ongeveer 10 jaar vertrouwenspersoon voor medewerkers van diverse werkgevers. Ik heb daarvoor aanvullende opleidingen gedaan en houd dat jaarlijks ook bij.

Extern vertrouwenspersoon
Het valt mij op dat je als vertrouwenspersoon veel kunt betekenen. Vaak zijn problemen “uit de hand gelopen” en helpt het de medewerker enorm door goed te luisteren en op de rij te zetten wat er aan de hand is. Ik neem problemen op het gebied van ongewenste omgangsvormen altijd serieus, en ga naast de medewerker staan. Gelukkig blijkt het meeste ervaren ongewenste gedrag bespreekbaar en uiteindelijk op te lossen. Ik help de medewerker met hoe hij of zij dit het beste aan kan pakken. Wordt het ingewikkelder, dan sta ik bij totdat alles achter de rug is.


Natuurlijk vind ik het geweldig wanneer alles onder elkaar oplosbaar blijkt. Maar ook als het een stuk ingewikkelder wordt, geeft het mij voldoening om steun en structuur te geven aan de medewerker en te blijven zoeken om eruit te komen.
Wanneer u twijfelt of een gesprek met een vertrouwenspersoon zinvol kan zijn, denk dan na waarom u twijfels hebt. Denk eraan dat een vertrouwelijk gesprek met uw leidinggevende of HRM zinvol kan zijn.

Laagdrempelig contact Als “slachtoffer” twijfel je vaak aan jezelf en door te ontkennen wat er gebeurt kan ongewenst gedrag doorgaan. Liever op tijd erbij dan te laat. Dus maak een afspraak bij problemen binnen de werksfeer m.b.t. discriminatie, intimidatie (zoals bijvoorbeeld pesten), seksuele intimidatie, agressie en geweld. Soms nemen medewerkers contact op om alleen even van gedachten te wisselen over een situatie. Komt u bij mij dan is het gesprek vertrouwelijk (beroepsgeheim). Uw werkgever krijgt niet te weten dat u komt, tenzij u dat niet erg vindt.

Contact
U kunt Marleen Schrier of mij bereiken via 053 – 750 43 63 (vragen om gesprek met vertrouwenspersoon) of via vertrouwenspersoon.noordoost@humancapitalcare.nl

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.