Promotiebeurs

 

Wat is de Promotiebeurs voor leraren?

 

Met een Promotiebeurs kunnen bevoegde leraren promotieonderzoek doen aan een universiteit en een proefschrift schrijven. Leraren kunnen zelf een vakgebied en een onderwerp kiezen om op te promoveren. Leraren uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en speciaal onderwijs kunnen in aanmerking komen voor de Promotiebeurs.

 

Doel Promotiebeurs

 

De Promotiebeurs is bedoeld voor leraren die willen promoveren. Een groter aantal gepromoveerde leraren voor de klas versterkt de aansluiting tussen scholen en universiteiten.

 

 

In aanmerking komen voor een Promotiebeurs

 

Leraren die in aanmerking willen komen voor de Promotiebeurs ontwikkelen zelf een onderzoeksidee. Elk onderwerp komt in aanmerking. Wel moeten leraren kunnen aangeven welk belang het onderzoek heeft voor de eigen onderwijspraktijk of voor het onderwijs in bredere zin. Met het idee zoekt de leraar een hoogleraar aan een Nederlandse universiteit die bereid is bij de promotie te begeleiden (een promotor). De leraar werkt vervolgens samen met de hoogleraar het idee uit tot een onderzoeksvoorstel. Dit voorstel wordt op tijd aangeleverd bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

 

In 2016 zijn er 2 rondes waarin leraren een aanvraag voor een promotiebeurs kunnen indienen. De deadline voor de tweede ronde is 6 september 2016. Je kunt een aanvraagformulier downloaden van de website van NWO:  http://www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/programmas/promotiebeurs+voor+leraren

 

 

Klik hier voor de folder over de promotiebeurs leraren.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.