Wat is PSO?

 

Praktische Sector Oriëntatie

 

PSO is een programma dat wordt gegeven door middel van PSO Lessen aan de 2B en 2KT klassen op ‘De Thij’. Het programma is een oriëntatie op de 4 sectoren. Bij PSO gaat het vooral ook over persoonlijke ontwikkeling en staan de volgende drie vragen centraal:

 

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

 

Doelstellingen van TCC de Thij t.a.v. PSO:

 

  1. De leerlingen krijgen aan de hand van ervaringen met concrete praktische opdrachten een goed zicht op: hun eigen belangstelling en mogelijkheden en op de mogelijkheden/ kansen die sectoren en afdelingen op locatie de Potskampstraat bieden.

    Binnen PSO moeten leerlingen vooral praktisch (met hun handen) bezig zijn. De opdrachten voor B leerlingen moeten overzichtelijk zijn. Adequate sociale vaardigheden verwerven is een van de doelstellingen.
  2. Leerlingen moeten kennis maken met en in een beperkte mate vertrouwd raken met mogelijke latere werkomgevingen.
  3. De verschillende vakken binnen de basisvorming op de locatie ondersteunen deze doelen door in hun leerplan concrete praktische activiteiten op te nemen. Bij voorkeur werken vakken bij een praktische activiteit samen.
  4. Na afloop van de PSO moet de leerling aan het einde van het tweede leerjaar een weloverwogen keuze kunnen maken voor zijn/ haar leerroute in klas 3 en 4.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.