Drama

 

Bij Drama leer je de basisbegrippen van theater (en film): welke verschillende vormen van theater er bestaan, de geschiedenis van allerlei theatervormen, enkele termen en vuistregels in het theater en het toepassen van de "5 W's" (wie, wat, waar, wanneer, waarom). Daarnaast leer je ook veel over jezelf; over wie je bent, over hoe je lijf en stem werken, over hoe je overkomt, over welke rol je kunt spelen in een groep en wat je kunt doen in allerlei verschillende situaties.

 

'Drama' is het Oud-Griekse woord voor 'handeling' en een 'acteur' is iemand die handelt/doet. In de dramalessen op De Thij zul je dan ook voornamelijk leren door te doen, door te handelen. Daar hoort ook falen bij. Sterker nog, het is onvermijdelijk. Dingen zelf uitproberen en er vervolgens achterkomen dat je ze beter anders had kunnen doen is de beste manier om iets te leren. Voor hier en daar een gefaalde poging is dus alle ruimte tijdens de dramales.

 

Omdat bij drama je lijf je instrument is, is het belangrijk dat je dit instrument zo goed mogelijk leert beheersen. Hiervoor is het noodzakelijk enkele technieken aan te leren, maar ook om goed om te gaan met je eigen emoties en die te leren controleren. Een deel van de les zal dan ook besteed worden aan stem-/spraakoefeningen en concentratie-oefeningen.

 

Wat je tijdens de dramalessen leert over je lijf (houding, stem, spraak) en over wie je bent en wat je voelt zul je kunnen gebruiken voor andere vakken, maar het helpt je ook in je verdere leven bij het inschatten van situaties, bij het maken van de juiste keuzes en ook om goed en zelfverzekerd presentaties te kunnen geven. Daarom is Drama een onmisbaar vak binnen het vakkenpakket voor de onderbouw (klas 1 & 2)  op De Thij.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.