Biologie, dat leeft!

 

Het vak biologie omvat een grote verscheidenheid aan onderwerpen, van milieu tot immunologie, van erfelijkheid tot gedrag. De kennis die je bij biologie opdoet heeft vele toepassingsgebieden die terug te vinden zijn in de maatschappij, in diverse beroepen en bij vele wetenschappelijke onderzoeken. Dat maakt het vak zo leuk! 

  

 

 

De lessen
De sectie biologie is een actieve, levendige en enthousiaste sectie. Wij doen regelmatig practica en onderzoek met onze leerlingen en gebruiken verschillende werkvormen tijdens de lessen. De nieuwste ontwikkelingen op gebied van biologieonderwijs worden op de Thij namelijk vanuit verschillende contexten aan de leerlingen aangeboden (www.cvbo.nl). Binnen onze lessen gebruiken we veel beeldmateriaal en actualiteiten uit nieuws en onderzoek om de lesstof te verduidelijken. Biologie is zeer geschikt voor het gebruik van digitaal lesmateriaal. Vandaar dat gebruik gemaakt wordt van een methode waarin de digitale poot een belangrijk onderdeel vormt.

 

 

En verder…
Naast het reguliere lesprogramma geven wij leerlingen de kans deel te nemen aan de biologieolympiade ( www. biologieolympiade.nl), het volgen van universitair georganiseerde practica en worden er profielwerkstukken vakdeskundig begeleid en beoordeeld. Verder zijn enkele biologie docenten betrokken bij o.a  ontwikkeling en verbetering van biologie onderwijs als lid van een professionele leergemeenschap (PLG) en docentenontwikkelteam (DOTbiologie). De docenten biologie volgen regelmatig bijscholing door bijvoorbeeld het bijwonen van congressen. Daarnaast scholen wij ons op didactisch gebied bij door het volgen van masters aan de universiteit. Ook volgen wij de laatste ontwikkelingen op gebied van nieuw biologie onderwijs  (www.cvbo.nl).

 

 

Docenten
Biologie wordt op de Thij gegeven in 3/4/5 HAVO en 3/4/5/6 VWO door een gedreven, enthousiast team, bestaande uit mevrouw (Med) Keijzer, mevrouw (drs.) Voortman, mevrouw (dr.) van de Vliet, Mevrouw (drs.) Wensink, mw. van den Boogaard, met ondersteuning van praktijkinstructrice mevrouw Mariska Damink.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.