Lotte

 

Ik ben Lotte Kuipers, 16 jaar oud en ik speel 7 jaar volleybal in Denekamp bij Devoko. Komend jaar ga ik in dames 1 spelen in de Top-Divisie. 7 jaar geleden ben ik begonnen met volleybal in de mini's. Toen ik na 2 jaar naar de C-jeugd mocht, ben ik geselecteerd voor de regio-training en heb dit 4 jaar lang gedaan. Na vorig jaar in de A1, dames 2 en dames 1 te hebben gespeeld, zit ik nu alleen in dames 1. Ik hoop hier nog meer progressie te maken en misschien wel ooit in de Ere-Divisie te komen.

 

Naast zaalvolleybal ben ik 3 jaar geleden ook begonnen met beachvolleybal. Toen ik hiermee begon was het 1x in de week trainen en heel af en toe een toernooi spelen. Het jaar erop ben ik gevraagd of ik bij de Nederlandse Beachvolleybal School wou komen. Hier trainden we 2/3 keer in de week en speelden we ook af en toe toernooien in de zomervakantie.

 

Afgelopen winter heb ik meegedaan aan de selectietraining van Jeugd Oranje, hier ben ik door alle 3 de rondes heen gekomen en mocht dus deze zomer intern. We trainden 5 keer in de week en speelden elk weekend een toernooi. Al het trainen is niet voor niks geweest want ik ben met mijn partner 2e geworden op het NK <18. Ook ben ik met haar naar het 8-landen toernooi geweest in België op een plek voor het WK van volgend jaar te veroveren. Dat is ons gelukt en hebben dus het ticket binnengehaald. Het was een hele ervaring deze zomer en ik hoop natuurlijk ooit naar de olympische spelen te mogen, maar ja, dat wordt heel hard trainen. Eerst maar eens kijken hoe het de komende jaren verder gaat.

 

 

Nk- beachvolleybal (sprongsevice)

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.