Meldpunt pesten

 

Als je gepest wordt dan is dat een heel vervelende ervaring. Soms kun je het snel beëindigen; vaak door de pestkop te vertellen dat je van het pestgedrag niet gediend bent en soms door klasgenoten te vragen jou te helpen het pestgedrag te beëindigen. Je ouders willen je daar zeker bij helpen.


Als het pesten aanhoudt dan kun je daar heel verdrietig of juist heel boos, door zijn. Vaak voel je je ongelukkig en eenzaam en lukt het je niet om de alledaagse dingen, school of hobby, goed te doen. Spreek er dan zeker met je ouders over. En als het pesten in of rondom school plaats vindt dan wil je mentor jou graag helpen en het pesten beëindigen.


Als je het moeilijk vindt om je verhaal te vertellen dan kun je ook gebruik maken van het meldpunt pesten.Je vult dan je naam en klas in op het formulier en beschrijft de aard van het pesten. Als je de pestkop kent kun je ook zijn of haar naam invullen. En dan klik je op de knop <melden>. Het formulier met jouw melding komt dan bij de vertrouwenspersonen van de school. Dat zijn mevr. Eissink en mevr. Blom. Een van hen zal dan met jou contact opnemen en samen met jou onderzoeken wat we kunnen doen om het pesten te stoppen en je plezier in de alledaagse dingen terug te geven. Ook als je de naam van de pestkop niet kent, bijvoorbeeld bij digitaal pesten, is het goed dit meldpunt te gebruiken.


Word je gepest en vind je het moeilijk om hulp te vragen? Maak dan gebruik van het meldformulier.


Er doen veel verhalen de ronde dat het melden van pesten toch niet helpt. En dat het alleen maar erger wordt… Dat blijkt niet waar! Vaak ben jij, jouw ouders, de pestkop, zijn/haar ouders en wij goed in staat om het pesten te stoppen. Wederzijds begrip,goede afspraken en ondersteuning helpen daarbij.

Lees hier meer over pesten en het pestprotocol

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.