Informatie over de Mediatheek

 

Welkom op de site van de mediatheek.


Mocht je materialen willen aanvragen of willen verlengen, dan kun je dat hier doen: Catalogus Mediatheek

Hou je schoolpas bij de hand, want je hebt je pasnummer nodig en je pincode/wachtwoord.

 

Je kunt er ook voor kiezen de BibliotheekWise-app te installeren op je telefoon of iPad (aan te raden!).

Download deze app in de App-store:

 

 

 

Je moet eenmalig een profiel aanmaken met je pasnummer (14 cijfers, staan onder de barcode) en je pincode (geboortedag en -jaar, bijv. 31-08-2001= 3101) Daarna kun je heel gemakkelijk zien wat je thuis hebt, materialen verlengen en reserveren.

 

Heb je problemen met installeren of inloggen, kom dan met je iPad of iPhone in de mediatheek. Dan helpen we je.


 
Hieronder vind je verder nog handige informatie over de dienstverlening van de mediatheek. Veel leesplezier!

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 8.45 - 13.30 uur

Vrijdag: gesloten


 
Materialen lenen
Er mogen maximaal 6 materialen in de mediatheek worden geleend. In totaal mogen er 15 materialen worden geleend. Dat betekent dat je nog 9 materialen in de openbare bibliotheek kunt lenen of aanvragen.

.

Mediatheekmaterialen

Aantal te lenen

Nederlandse boeken

onbeperkt

Engelse, Franse, Duitse boeken

1 per taal

Informatieboeken

onbeperkt

Tijdschriften

onbeperkt

Dvd

onbeperkt

Taalcursus

onbeperkt

 

Uitleentermijn

Alle materialen

4 weken

 

Schoolpas
Ieder jaar komt de schoolfotograaf op school. De pasfoto's worden gebruikt voor het maken van een schoolpas voor alle leerlingen.

Mocht je je schoolpas kwijt zijn of niet bij de schoolfotograaf geweest zijn, dan kun je in de mediatheek voor 4 euro een nieuwe pas bestellen. Levertijd: 2 dagen

 

Pincode/wachtwoord kwijt
Je pasnummer en je pincode of wachtwoord heb je allebei nodig om in te loggen als je bijv. je materialen wilt verlengen of als je een reservering wilt plaatsen.

Mocht je je pincode of wachtwoord kwijt zijn, dan kun je in de mediatheek vragen of ze deze voor je willen resetten.

 

Boetegelden
Als je de materialen te laat terug brengt berekenen we een boete van €0,10 per materiaal per dag. Bij ziekte is het belangrijk dat je er zelf voor zorgt dat de geleende materialen via internet worden verlengd, zodat je geen boete krijgt.

 

Vergoeding
Materialen die beschadigd raken of niet terug worden gebracht, moeten vergoed worden.
Je ontvangt hiervoor een rekening.

 

Verlengen
Verlengen is gratis en kan op twee manieren:

 

  1. BibliotheekWise-app: Log in op je BibliotheekWise-app (op je iPad/tablet) en klik op “Thuis” (het huisje). Vink de materialen aan en klik op “Verlengen”. Je krijgt nu een bericht op je scherm dat je materialen zijn verlengd met daarbij de nieuwe datum.  Mocht je dit bericht niet  zien, dan is er iets niet goed gegaan. Probeer het opnieuw of mail naar de mediatheek: n.wiggers@twentscarmelcollege.nl
  2. In de mediatheek: Je kunt je materialen ook aan de balie in de mediatheek laten verlengen. Neem je materiaal en je schoolpas mee. Dit is ook gratis.

 

Catalogus en reserveren
Om te zien welke boeken, tijdschriften en dvd's in de mediatheek aanwezig zijn, kun je de catalogus raadplegen. Dit doe je zo: Via de link “Catalogus Mediatheek” (bovenaan deze site) kun je naar de catalogus van de mediatheek en van alle Overijsselse openbare bibliotheken. Hier kun je zien of de gewenste materialen in de mediatheek of openbare bibliotheek aanwezig zijn. Ook kun je hier materialen reserveren. Gebruik daarvoor je pasnummer en je pincode (zie ‘verlengen’).
 

Algemene huisregels
De mediatheek is een kleine ruimte. Daarom willen we jullie verzoeken om in de kast rechts naast de deur in de mediatheek jullie tassen te plaatsen. Verder wordt van iedereen gevraagd rekening te houden met anderen. Dat betekent dat je in alle rust een boek, tijdschrift of dvd uitzoekt. In de mediatheek wordt niet gegeten en gedronken.
  
Computergebruik
In de mediatheek staan op dit moment twee computers voor leerlingen. Je kunt er huiswerk maken of de catalogus van de mediatheek raadplegen.

© Twents Carmel College, Locatie de Thij, 2015

 

 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.