Uitwisseling Nederland – België

 

Op 24 en 25 oktober hebben wij op school 21 Belgische leerlingen ontvangen, zij waren hier in verband met een uitwisseling met klas 1E1. Zelf zitten de leerlingen op de Bron in Tielt in België. De uitwisseling stond in het teken van verdraagzaamheid.

 

De leerlingen zijn hier twee dagen geweest waarbij ze de eerste dag veel kennismakingsactiviteiten hebben gedaan. De Belgische leerlingen kwamen maandag rond 11 uur aan op onze school. Hierna hebben twee leerlingen uit 3E een presentatie gegeven aan de Belgische leerlingen over het schoolsysteem in Nederland en hebben ze een filmpje over onze school laten zien. Vervolgens hebben de leerlingen uit 1E de Belgische leerlingen een rondleiding gegeven door onze school. Nadat ze de school samen verkend hadden hebben ze de Black Box Revelation gedaan; hierbij hebben ze de vooroordelen over elkaar besproken, waarvan er veel niet bleken te kloppen. Ook hebben de leerlingen een workshop gedaan over improvisatietoneel. En ten slotte hebben de leerlingen karikaturen van elkaar getekend. 's Avonds kwamen de leerlingen terug, waar ze hun improvisatiestukjes lieten zien aan de ouders, ook speelden ze samen een kahoot quiz, die gemaakt was door 3E leerlingen, het was een hele gezellige avond met alles erop en eraan.

 

De tweede dag kwamen de leerlingen naar school om het eerste lesuur samen  lessen te volgen. De leerlingen volgden o.a. Engels, Nederlands, levensbeschouwing en M&T. Het tweede lesuur kreeg iedereen een gezamenlijke gymles. Na de pauze zijn de leerlingen op de fiets naar het centrum van Oldenzaal gegaan, waar ze een rondleiding kregen in het Pathehuis. Daarna hebben ze de textielroute gelopen, en heel veel dingen geleerd over de geschiedenis van Oldenzaal en haar textielverleden. Als afsluiting hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan de Syrisch Orthodoxe kerk, waarna ze rond een uur of vier afscheid hebben genomen van elkaar en de leerlingen uit België terug zijn gegaan naar Tielt. De docenten, leerlingen uit België, leerlingen uit 1E en 3E vonden deze uitwisseling heel gezellig. We hebben heel erg genoten!

 

Rachel Bloemen, 3G1

 

Klik op onderstaande afbeelding voor een fotoalbum

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.