Start Breedwijs de Thij

 

 

Klaar voor de start! Breedwijs de Thij gaat van start in Oldenzaal

 

Op woensdag 23 november om 19.30 gaven de nieuwe partners, onder toeziend oog van wethouder Manouska Molema, het startsein voor ‘Breedwijs de Thij’. De partners, basisscholen De Linde, De Maten, De Wendakker, De Zevenster, TCC De Thij, Impuls met welzijnswerk en peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderdagverblijven Kiekeboe en SmallSteps en Kaliber Kunstenschool, tekenden de intentieovereenkomst om samen te werken aan de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren in de Thij.

 

Breedwijs de Thij wil alle kinderen/jongeren uit de wijk optimale ontwikkelingskansen bieden door een doorgaande lijn te realiseren in de opvoeding, ontwikkeling en educatie. Een samenwerking waar leren, opvoeden, spelen, ontspannen en ontwikkelen centraal staan en waar we streven naar:

  • Het creëren van eigenaarschap op alle niveaus
  • Ieder kind krijgt dezelfde kansen, niemand valt buiten de boot
  • Het creëren van burgerschap op alle niveaus.
  • Ieder kind groeit op in een omgeving waarin de ontwikkeling van zijn/ haar persoon, talenten en cognitie wordt gestimuleerd.

 

 

Doelstellingen Breedwijs de Thij
  • Bijdragen aan de ontwikkelingskansen van kinderen/jeugd
  • De relatie tussen school en buurt versterken
  • Vormgeving doorgaande leerlijn/ontwikkellijn
     

 

Activiteitenaanbod
Vanaf komend voorjaar wordt een wisselend activiteitenprogramma aangeboden. Dit kunnen activiteiten zijn op het gebied van kunst en cultuur, maatschappelijke betrokkenheid (vb. kinderen koken voor senioren), activiteiten in de wijk (zoals een wijkfeest), talentontwikkeling (vb. schilderen, ICT-of schrijfproject), voorbereiding op vervolgonderwijs, de Buurtbibliotheek, Roefeldag/Beroepenoriëntatie, Maatjesproject.

 

Meer weten?
Wilt u meer informatie over Breedwijs de Thij of heeft u zelf ideeën en/of wilt u een bijdrage leveren door uw eigen talent in te zetten, neem gerust contact op met Jacqueline Keijzer via J.Keijzer@twentscarmelcollege.nl .

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.