Op de fiets naar school! Gebruik de fietsmodus app.

 

Veel brugklassers gaan voor het eerst op de fiets naar hun nieuwe school.

Het is handig als je vantevoren, bijvoorbeeld samen met je ouders, een veilige route naar De Thij hebt uitgestippeld. Realiseer je dat je op de fiets kwetsbaar bent en wees altijd voorzichtig en alert, vooral ook als je in groepen fietst.

Eén ding willen we expliciet onder je aandacht brengen. Het smartphone gebruik op de fiets. Minister Schultz (verkeer) gaat onderzoeken of het gebruik van telefoons, net als in de auto, verboden kan worden. Appen, muziek luisteren of bellen op de fiets vergroot het risico op ongelukken enorm.

 

Er is nog geen verbod, maar er is wel de zogenaamde fietsmodus app.

 

Heel even op je smartphone een appje checken op de fiets. Wie doet het niet? Maar daardoor gebeuren steeds meer ongelukken in het verkeer. Met name fietsende jongeren vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zo concludeert de overheid. Bij jongeren speelt smartphonegebruik een rol bij een op de vijf fietsongelukken

 

Waarom?

Je telefoon is je alles. De hele dag door deel je met je vrienden wat je meemaakt. Een fotootje, een appje, een update, het is leuk en zo gedaan. Maar even niet als je aan het fietsen bent! In het verkeer moet je gewoon al je aandacht bij de weg houden. Met je telefoon in Fietsmodus blijf je bereikbaar. Maar hoe langer je van je apps weet af te blijven hoe groter de kans op een van de vele prijzen!

 

Zo werkt het

In Fietsmodus ga je een stuk veiliger door het verkeer. Zet de app aan en maak tijdens het fietsen geen gebruik van je mobieltje. Zo verzamel je punten, waarmee je kans maakt op mooie prijzen.

 

  1. Activeer de Fietsmodus-app voordat je op de fiets stapt
  2. Fiets naar je bestemming zonder rijdend je mobiel te gebruiken
  3. Toch even je mobiel checken? Stap af en zet de app uit. Zet hem weer aan voordat je verder gaat rijden.
  4. Bekijk na de rit in de statusbar of je al kans maakt op een prijs

 

 

Prijzen

Door de app te gebruiken, worden punten gespaard. Met die punten maak je kans op leuke prijzen, zoals een nieuwe fiets, bioscoopkaartjes, tickets voor de liveconcerten van The Voice of Holland of een dug-out seat-arrangement bij Ajax.

De app werkt op Android en Apple en is gratis te downloaden in de Appstore of op de site www.fietsmodus.nl

 

Bekijk hieronder het filmpje over de fietsmodus:

 

 

PS

In het PDF bestand hieronder vind je informatie van de gemeente Oldenzaal over verkeersveiligheid van en naar school. Attendeer je ouders hier ook ’s op!

 

160616 flyer verkeersveiligheid.pdf

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.