"Momentje vrij? Boek erbij!"

 

Veel lezen is de sleutel naar een succesvolle schoolcarrière: wie vaak leest, wordt leesvaardiger en gaat daardoor weer vaker lezen. Een goede leesvaardigheid betekent beter tekstbegrip, meer schrijfvaardigheid, een grotere woordenschat en betere beheersing van de grammatica.

 

Daarom start onze school op maandag 29 januari met “Momentje vrij? Boek erbij!” Dit betekent dat leerlingen vrij lezen tijdens schoolmomenten waarin geen les wordt gegeven. Zodra zij klaar zijn met een toets of wanneer er nog tijd over is aan het einde van de les, dan pakken zij een leesboek uit hun tas en gaan vrij lezen. Dat gebeurt bij alle vakken en geldt voor leerlingen van alle klassen en alle niveaus.

 

Op scholen waar dit beleid al is ingevoerd, zijn docenten én leerlingen zeer positief over het effect. Docenten benoemen dat het ideaal is om een verloren laatste kwartiertje van de les nuttig te kunnen besteden na het maken van een proefwerk. Ook zijn er docenten die aangeven dat ze een klas juist aan het begin van de les tien minuten laten lezen, omdat leerlingen zich daarna beter kunnen concentreren.

 

Kortom, meer dan voldoende reden om te starten met “Momentje vrij? Boek erbij!”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.