Leerlingen de Thij winnen Fun Park Challenge

 

De Thij 1, 2 en 3 bij de finale van de Fun Park Challenge!

 

Woensdag 14 december hebben leerlingen van de Thij meegedaan met de "Fun Park Challenge” en naast een knappe tweede en derde plaats, ook nog de “Champions Trofee" binnen gesleept!

 

De aanleiding voor de finale was dat de sjeik de hulp in had geroepen van het Saxion. Zijn vorige park was door ongelukken helaas tot een einde gekomen en daarom kwam hij speciaal naar Twente om een nieuw park te laten ontwerpen. In opdracht van het Saxion gingen de leerlingen de Thij en de Lyceumstraat en leerlingen van het Assink Lyceum en het Canisius daarmee aan de slag. Onder toeziend oog van afgevaardigden van het Saxion, ontwerpbureau Tauw en Avonturenpark Hellendoorn werden de ontwerpen van de leerlingen beoordeeld  op veiligheid, duurzaamheid en het thema van het park.

 

Het winnende team scoorde goed op al deze criteria. Bovendien was de jury onder de indruk van de innovatieve attracties, waarbij het overbekende spel Stratego als uitgangspunt diende. Bezoekers konden in het pretpark de mysteries rond Stratego oplossen, waarbij het ontwerp een juiste balans was tussen het educatieve en het uitdagende. Het team blonk uit door geweldig out-of-the box te denken! Een topprestatie waar de ontwerpen van andere teams binnen en buiten de school niet aan konden tippen.

 

Het winnende team bestond uit: Tom Bekhuis, Kris Velers, Loïs Vredeveldt, Kas Vrielink en Maud Kuiper

 

 

De winnende teams met de ‘sjeik’en de begeleidende Saxionambassadeurs, met de Fun Park Challenge-trofeeën! De trofeeën zijn te bewonderen bij de receptie!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.