Leerlingen De Thij geven gastlessen over gezonde voeding

 

Eerste gezamenlijke activiteit Breedwijs de Thij!

 

Zonder eten ben je nergens. Je groeit niet goed. Je wordt sneller ziek. En je kunt niet goed denken en bewegen. Daarom moet je iedere dag goed eten. Gelukkig maar, want eten is leuk en eten is lekker. Nou ja, meestal dan.

 

GEZONDE VOEDING
Regelmatig spreken deskundigen hun bezorgdheid uit over het aanbod “gezonde” voedingsmiddelen in onze supermarkten. Want nog altijd blijkt dat dit gezonde aanbod teveel suiker, zout, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen (E nummers) bevat. Waardoor kinderen een verhoogde kans hebben op toename van hun lichaamsgewicht, vermoeidheid en hyperactiviteit. Uit ervaring blijkt dat als kinderen overstappen op verse onbewerkte producten, ze hier veel minder last van zullen hebben.

 

Hoe krijgen we het nu voor elkaar dat kinderen en ouders hier meer bewust van zijn en daar naar handelen? Door ze te informeren en daar vaak bij stil te staan! We maken daar bij Breedwijs de Thij een begin mee!

 

GASTLESSEN
Op woensdag 21 juni om 8.30 uur geven ca. 58 leerlingen van het Thijcollege gastlessen over Gezonde Voeding aan bijna 500 kinderen van basisscholen De Linde, De Maten, De Wendakker, De Zevenster, peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderdagverblijf Kiekeboe en Smallsteps kinderopvang. Na zelf een aantal weken lessen Mens en Gezondheid/Biologie te hebben gevolgd, een kookopdracht te hebben gedaan en te leren over voedingsgewoonten en wat gezond is, gaan de tweedejaars leerlingen zelf aan de slag. In groepjes bereiden ze met hun opgedane kennis een gastles voor, voor peuters, kleuters of andere kinderen tot en met 12 jaar. Door iets te vertellen, te laten proeven of door middel van een spel leren de kinderen over het verschil tussen appels en peren, het aantal kilocalorieën in een beschuit of een waterijsje. Er valt van alles te ontdekken!

 

BURENDAG
Op zaterdagmiddag 23 september van 13.00-16.00 uur krijgen de gastlessen een vervolg in de vorm van buurtfestival ‘Heel de Thij Bakt’!


Bak jij de mooiste taart, maak jij de lekkerste sushi, de meeste appeTHIJtelijke salade,  of heb je een geweldig en gezond gerecht dat iedereen lust? Doe mee en schrijf je in voor de wedstrijd ‘Heel de Thij Bakt’. Er zijn prijzen in de categorieën lekkerste, mooiste en gezondste gerecht te winnen.


Je mag ook gewoon hapjes verkopen die je zelf gemaakt hebt of spulletjes verkopen op de rommelmarkt! Ook daarvoor kun je je aanmelden! Meer weten? Mail naar m.vanzaalen@mpuls-oldenzaal.nl of bel 05410-571414


Ben je meer van het opeten? kom dan ook en noteer 23 september vast in je agenda!

Lijkt het je leuk om deze dag mee te helpen als vrijwilliger, mail of bel en laat je gegevens achter!

Dit evenement is een initiatief van Breedwijs de Thij en team de Thij van Impuls.

 

Noteer zaterdag 23 september vast in je agenda. Meer informatie volgt!

 

MEER WETEN?
Wilt u meer informatie over Breedwijs de Thij of heeft u zelf ideeën en/of wilt u een bijdrage leveren door uw eigen talent in te zetten, neem gerust contact op met Marianne van Zaalen via m.vanzaalen@impuls-oldenzaal.nl, tel. 06-29.46.60.02.

 

 

 

NB!  Breedwijs de Thij wil alle kinderen/jongeren uit de wijk optimale ontwikkelingskansen bieden door een doorgaande lijn te realiseren in de opvoeding, ontwikkeling en educatie. Een samenwerking waar leren, opvoeden, spelen, ontspannen en ontwikkelen centraal staan en waar we streven naar:

  • Het creëren van eigenaarschap op alle niveaus
  • Ieder kind krijgt dezelfde kansen, niemand valt buiten de boot
  • Het creëren van burgerschap op alle niveaus.
  • Ieder kind groeit op in een omgeving waarin de ontwikkeling van zijn/ haar persoon, talenten en cognitie wordt gestimuleerd.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.