Kinderboekenschrijfster in de klas

 

Eén keer per jaar nodigen de docenten Nederlands een kinderboekenschrijver uit om een gastles te verzorgen in de onderbouw. Dit jaar is Eva Burgers op bezoek geweest. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiële zaken, ze heeft gewerkt als rechercheur op de afdeling Zware Criminaliteit, combineert ze in haar spannende boeken.

 

Hieronder een aantal reflecties van leerlingen naar aanleiding van de gastles.

 

We hadden een gastles van Eva Burgers. Ze is schrijfster, ze schrijft spannende jeugdboeken. Ze had een presentatie en ze vertelde in de presentatie hoe het leven is als schrijfster. Ze had het ook over andere bekende schrijvers. Ze werkte eerst bij de politie ze was tactisch rechercheur. Naast het werk bij de politie schreef ze vaak ook boeken. Ze liet ons een boek zien van haar. Ze had een boek mee voor mensen met dyslexie en een normaal gedrukt boek. Je kon heel goed het verschil van die twee boeken zien. Het was een leuke en leerzame les. Je kon goed zien hoe het leven van een schrijver/schrijfster is.

 

Joost Jonker

 

 

Ik vond het bezoek van Eva Burgers heel interessant. Dit vond ik omdat ze goed vertelde hoe je een boek schrijft en wat er dan mee gebeurt. Ook was het heel leerzaam, want ik ben meer te weten gekomen over een aantal dingen. Bijvoorbeeld wie er allemaal voor je werkt als je een boek hebt geschreven, wat er allemaal nog moet gebeuren als je een boek hebt geschreven, wie nog meer bekende thrillers schrijven, welke boeken zij allemaal heeft geschreven en waar zij zelf een boek schrijft en hoe ze dat doet. Ze vertelde heel enthousiast over haar beroep en dat vond ik leuk!

 

Maaike Slebos

 

 

 

Ik vond de gastles van schrijfster Eva Burgers erg leuk en interessant.

Ik vond het erg leuk hoe ze vertelde waar ze vroeger werkte, maar ook vond ik het leuk dat ze een aantal vragen stelde of we wisten waar beroemde schrijfsters en schrijvers hun boeken schreven.

Ook vond ik het erg lief toen ze een boek signeerde voor een mede-leerling die afwezig was en het meegaf.

Ik vond het een erg leuke gastles

 

Jasper Haarman

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.