Havo leerlingen De Thij winnen Carmel Award

 

Havo leerlingen winnen Carmel Award voor hun profielwerkstuk over ‘Netwerkende Brugklassers’.

 

Sophie Cramer, Janneke Vos en Diede Schuurman hebben de titel te danken aan hun bijzondere profielwerkstuk over ‘Netwerkende brugklassers’. De jury vond het zo bijzonder omdat “zo’n sociaal netwerk een alledaags onderwerp lijkt, maar in werkelijkheid een grote impact heeft op het leven van brugklassers. Sophie, Janneke en Diede hebben een manier bedacht waarmee school en ouders invloed kunnen hebben op dat sociale netwerk. Ook past het enorm bij de waarde van het Carmel”. Vorig jaar wonnen leerlingen van De Thij de Carmel Award voor de havo ook al.

 

Ook vwo leerlingen van De Thij waren doorgedrongen tot de finale. Germaine ter Brugge, Rosalie Metz en Ellis Hesselink presenteerde hun profielwerkstuk ‘Gro(en)te eters’, waarin ze lieten zien dat ze een aantal mooie manieren hadden ontwikkeld om kleine kinderen meer groente te laten eten. Helaas moesten zij de prijs aan leerlingen van het Etty Hillesum in Deventer laten.

 

Het profielwerkstuk is een werkstuk waarvoor leerlingen zich helemaal mogen verdiepen in een zelfgekozen onderwerp. In 4havo en 5vwo beginnen de leerlingen hiermee, en ze ronden dit af in hun examenjaar. Op dit moment is de volgende lichting al weer druk bezig met hun voorbereidingen. Volgend jaar twee prijzen?  

 

   

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.