Een geslaagde weddenschap voor 2KT en 2B

 

Van 12 oktober 2015 tot 10 april 2016  deden de leerlingen mee aan de landelijke leesactie ‘De Weddenschap’. Bij de Weddenschap dagen drie Bekende Nederlanders scholieren uit drie boeken te lezen in een half jaar tijd. Dat doen zij zelf ook. De uitdagers van het afgelopen half jaar waren: Brownie Dutch, Teske de Schepper en Jasper Gottlieb.

 

Via de website van De Weddenschap kon je deze BN’ers volgen. Ook kon je op de website je top 3 plaatsen en je mening over het boek toelichten. De leerlingen maakten kans op verschillende prijzen en is ook een prijs gevallen op de Thij: gratis toegangsbonnen voor een pretpark. Ook werden er vanuit school per klas bioscoopbonnen verloot.

 

Voor de Weddenschap mochten de leerlingen kiezen uit een voorselectie van boeken. Er was voor elk wat wils.  Natasja  weet precies welke boeken geschikt zijn voor elke leeftijd en niveau. Samen met de docenten Nederlands wist ze de leerlingen uit te dagen en tot op de laatste dag te motiveren. Ze zijn trots op de leerlingen!

 

Voor sommige leerlingen was het een uitdaging om niet drie, maar 7 boeken te lezen. Ze konden hiermee het cijfer 10 behalen. Voor anderen was het een hele opgave om de drie boeken uit te krijgen.

Op welke manier dan ook, het is iedereen gelukt!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.