Derde klas E-leerlingen halen 1.131 euro op voor cacaoboeren Peru

 

In de afgelopen maanden werkten de E-leerlingen uit klas 3 aan het project ‘Day for Change’. In januari ontvingen zij op grond van een business plan een mikrokrediet van de Rabobank en hiermee zijn de leerlingen hun eigen minionderneming gestart. De ondernemingen waren zeer uiteenlopend. Van een oppascentrale voor honden en kinderen, tot het verzorgen van activiteiten voor ouderen en een bedrijfje dat eigen handcrème vervaardigde.

 

Donderdag 7 april jl verzorgden de leerlingen in de prachtige Panoramazaal van de Rabobank een pitch waarin onder meer de opbrengsten werden gepresenteerd. De totale opbrengst van de zes groepen was maar liefst 1.131 euro! Deze opbrengst gaat naar Peru om daar de cacaoboeren financieel te ondersteunen.

De jury was onder de indruk van de originele ideeën van de leerlingen, hun enthousiasme, maar ook vooral van de reflectie op het leerproces en het verloop van de projecten.

 

De jury reikte een prijs uit aan het bedrijf dat met een origineel idee (een LP, voorzien van een klokmechanisme) heeft gecombineerd met een prachtige opbrengst.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.