Certificaten EGEX en ELEX uitgereikt

 

 

Onlangs zijn in De Thij de certificaten voor het EGEX (European Greek Examination) en het ELEX (European Latin Examination) uitgereikt. Bij dit over heel Europa onder auspiciën van Euroclassica afgenomen examen worden leerlingen aan de tand gevoeld over hun kennis van de Griekse en Latijnse talen en cultuur. Afhankelijk van de behaalde scores kan een bronzen, zilveren of gouden certificaat behaald worden.

 

 

In 3G reikte meneer Veenhoven na een korte lofrede de certificaten uit. Anouk Athmer, Babet Berning, Noëlle Braamse, Zoë Cuiper, Eva Lois Dalenoord, Dagmar Geerdink, Mika Heskamp, Marije ter Horst, Louise Hesselink, Ayleen Kok, Pien Lukens en Eline van Stuivenberg behaalden een bronzen certificaat, Rob Kooiker, Lieke Leusman en Willem Paul een zilveren certificaat.

 

 

Voor Latijn (ELEX) was dit al de vijfde keer dat op onze school het certificaat werd uitgereikt.

 

Bij Grieks was er dit jaar een primeur, want daar waren in De Thij nog niet eerder deelnemers aan het EGEX. In 4V haalde Ilon Schuurman een bronzen certificaat en Sabine Koldemeule een zilveren certificaat.

 

 

Voor de leerlingen met de hoogste individuele score was er bovendien een kleine trofee, die zij als herinnering mee naar huis kregen.

 

Alle winnaars van harte proficiat!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.