Beroepenvoorlichting 1 december 2016

 

Op 1 december 2016 wordt een beroepenvoorlichting georganiseerd voor de leerlingen uit de derde klassen van de locatie Lyceumstraat en de Thij. Het derde leerjaar staat in het teken van de profielkeuze die zij in het voorjaar definitief gaan maken. In het kader van de profielkeuze en het onderzoek daartoe zijn alle leerlingen bezig met een methode in het kader van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Beroepsoriëntatie is een onderdeel van deze methode.

 

De voorlichting wordt gehouden op de locatie de Thij. Tal van beroepsbeoefenaars (waaronder ouders van onze leerlingen) zijn bereid om het één en ander te vertellen over hun beroep, de gevolgde opleiding(en) en de benodigde vaardigheden en kwaliteiten. Om het beeld zo duidelijk mogelijk te maken, komen zoveel mogelijk praktijkervaringen en verhalen aan bod. Zo vertellen onder andere een fysiotherapeut, forensisch rechercheur, accountant en een creatief schrijver een verhaal over hun beroep.   

 

De Beroepenvoorlichting vindt plaats onder schooltijd van 14.30 uur  tot 16.00 uur. De lessen komen vanaf dit tijdstip voor die dag te vervallen (geldt alleen voor de derde klassen, overige klassen hebben gewoon les). De voorlichting betreft een verplichte onderwijsactiviteit. Het digitale intekenen voor de beroepenvoorlichting kan tussen 10 en 18 november. Leerlingen worden via de schoolmail over de inschrijving geïnformeerd.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.